Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sikeres pályázat

bga-kep-jpg.jpg

A Bethlen Gábor Alap támogatásának révén 20 gyermek számára  sikerült magyar népviseleti ruha anyagát megvásárolni és megvarratni. Az új népviseleti táncruhák nagyban emelik fellépéseink színvonalát és kulturális értékét.

A ruhák elkészülését követően a következő rendezvényeket valósítottuk meg:

   Júniusban megrendeztük az első Nemzeti Összetartozás Napját az óvodában, melyre meghívtuk a környező falvak óvodásait, hogy közösen emlékezzünk az Összetartozás Emléknapjára. E jeles napalkalmából igyekeztünk a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve, különböző változatos tevékenységeket felkínálva megismertetni őket ezen eszme jelentőségével. Így emlékeztünk az összetartozásról a Földön élő összes magyarról, óvodás szinten. Reméljük, hogy emlékezetes marad ez a nap gyermekeink számára, és újabb élménnyel tudtuk őket megörvendeztetni!

   A hagyományőrzés egyik legkiemelkedőbb, nemzetközileg is elismert modellje a táncház, melynek megvalósítására novemberben került sor az óvodánkban.

A táncházban a Csurbeláj nevű helyi jelentőséggel bíró népi zenekar húzta a talpalávalót. Óvodánkban üdvözölhettük vendégzenészként Gábort, régiónk Petőfi Program ösztöndíjasát, aki többek között a Hangszerkészítő Népi Iparművész címmel és a Népművészet Ifjú Mestere díjjal büszkélkedhet. Közvetlen módon ismertette meg a gyerekeket külöféle népi hangszerekkel.

A jó hangulat és a tánclépések elsajátítása a gyermekektől aktivitást igényelt, így  közösségi élményt adott.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 43043
30 nap: 654
24 óra: 29